Babsendag 2016

absVanaf 9 uur zijn jullie van harte welkom in Nieuwspoort, het Internationaal Perscentrum, gevestigd aan de Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag.

We starten met de ALV om 09.30 uur. Deze vergadering bijwonen is uiteraard kosteloos en voor al onze leden toegankelijk.
Daarna hebben we een rondleiding door de Tweede Kamer. Hiervoor moet je verplicht een identiteitsbewijs bij je dragen! Dit is ook de reden waarom we bij je betaling je voorletters, achternaam en geslacht nodig hebben. We moeten jullie vooraf aanmelden. Dat brengt een ander punt met zich mee: aanmelden kan tot 1 oktober! Wie later aanmeldt is van harte welkom voor de rest van ons programma, maar kan niet mee naar de Tweede Kamer.

Na de rondleidingen is het tijd voor de inwendige mens. Hiervoor gaan we terug naar Nieuwspoort voor een High Tea en aansluitend hebben we mr. Jan Otten uitgenodigd voor een kleine seminar.

janottenJan Otten was hoofd burgerzaken in Utrecht, jurist en commissielid van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken. Hij kan heel helder vertellen en heeft verstand van zaken. En er zijn mooie onderwerpen die hij gaat behandelen, onder andere:

  •  het wettelijk ontstaan van de figuur Babs en de positie die de Babs inneemt binnen de gemeente (bijv. benoeming in een of meerdere gemeenten, zelfstandigheid van de Babs etc.)
  • de status van de toga door de trouwambtenaar in relatie tot andere togagebruikers en het al dan niet dragen van een toga; wat mag de gemeente van de Babs verwachten en wat mag de Babs van de gemeente verwachten?
  • de aansprakelijkheid van de Babs
  • de trouwlocatie of de locatie waar een partnerschap wordt geregistreerd. Wat is toegestaan, waar liggen grenzen van het toegestane; welke mogelijkheden zijn er om locaties aan te wijzen?
  • de wettelijke ontwikkelingen ten aanzien van de huwelijksvoltrekking en waarmee de Babs in zijn (haar) verantwoordelijkheid rekening moet houden;
  • maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van het huwelijk en de huwelijkssluiting;

Er is aansluitend natuurlijk ruimte voor vragen! Wij als bestuur zijn fan van Jan en we weten zeker dat jullie het na 11 oktober ook zijn!
Wat is een babsendag zonder groepsfoto! Dat gaan we doen op het terrein voor de tweede kamer en we willen jullie vragen om je toga hiervoor mee te nemen. We hebben hiervoor een fotograaf ingehuurd.

Na de groepsfoto gaan we terug naar Nieuwspoort om af te sluiten met een drankje en gezellig napraten.
Een mooi programma dat we met zorg hebben samengesteld. Zorg dat je erbij bent!

4 reacties op “Babsendag 2016

  1. Ineke Heijnen zegt:

    Wat een leuk programma. Ik kom voor het eerst, ben net lid geworden en heb veel zin in deze uitgebreide kennismakingsdag.

Geef een antwoord