Programma

Natuurlijk zijn we allemaal benieuwd naar het programma! We zullen steeds een tipje van de sluier oplichten en houden ook wat verrassingselementen over. Het laatste programma onderdeel bijvoorbeeld: laat je verrassen!

Wat kunnen we al wel vertellen?

 • Eva Brouwer zal als dagvoorzitter deze dag voor ons in goede banen leiden en in de middag een workshop verzorgen.
 • We hebben aansluiting gezocht bij de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken, de NVVB. De voorzitter van de NVVB, Simon Rijsdijk, komt met ons meekijken en meedenken in de ochtend.
 • Daarnaast hebben we Eric Gubbels, de auteur van het loodsboekje voor de babs, bereid gevonden met ons mee te denken over ons vak. We willen graag met jullie kijken hoe we nog meer professionalisering zouden kunnen bewerkstelligen. Goed om alvast over na te denken. Eric is voorzitter van de NVVB commissie persoonsregistratie, jurist en een specialist op het gebied van burgerlijke stand en internationaal privaatrecht.
  Hoe mooi is het om een vereniging als NVVB achter je te hebben! We zijn dan ook echt super blij met hun aanwezigheid.
  Met Eric gaan we praten over:
  – De aanwijzing en de beëdiging
  – Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de Babs
  – Onze wens om de professionaliteit te verhogen: “een verplichte wettelijke basiskennis voor iedere babs, ook de eenmalig aangewezen”
  – Onze idee over een landelijk Babsenregister

  We zijn ervan overtuigd dat er nog andere vragen zijn die spelen, waar we mee aan de slag kunnen. Lukt dat niet in de tijd die we tijdens het Babsencongres hebben, dan pakken we het daarna zeker op!

 • Onze fijne collega Bianca Fabricius geeft de workshop Issues & Tissues. Regelmatig worden er mensen gemist in de trouwzaal. Hoe gaan we daarmee om?
 • We hebben een doventolk. Francisca van der Zwaard komt ons enkele beginselen van gebarentaal leren, die in de trouwzaal van toepassing kan komen. Francisca is getrouwd met een dove man die ze tijdens een cursus gebarentaal leerde kennen. Een ervaringsdeskundige dus!
 • Tot slot hebben we een geweldige slotact. Iets met Babs en iets met passie. En verder gaan we het mooi niet verklappen. Laat je verrassen en geniet mee.
 • Tijdens de borrel kunnen we gezellig napraten, met muziek verzorgd door Wedding-DJ Leon!

Het tijdschema ziet er als volgt uit (*richttijden):
09.30 uur Inloop
10.15 uur Start met toespraken & discussie
11.15 uur Korte pauze
11.30 uur Workshop
12.30 uur Lunch
13.30 uur Workshop
14.00 uur Workshop
15.00 uur Korte pauze
15.30 uur Slotact!
16.15 uur Borrel
17.30 uur Einde