Verslag babsendag 2014

3E4T8213

Wat hadden we een te gekke dag in het Noordhollandse Bergen. Tweeënveertig leden waren er heen gekomen. Sommigen zelfs een dag eerder om zeker te zijn dat ze op tijd waren (Hetty, Henny, Jeanette & Georgette)! En vanuit Nijmegen kwamen Robert, Mariëlle en Grietje in alle vroegte afgereisd. Het was beslist de moeite waard!

We begonnen onze dag in het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Nog maar net binnen voor de voorbereidingen of er kwam me een bak water naar beneden vallen!! We hoorden later van deelnemers dat ze echt de auto aan de kant hadden moeten zetten omdat ze geen hand voor ogen meer zagen. Maar het klaarde op!

IMG_0130Koffie en thee stond voor ons klaar en we konden beginnen. Dhr. Mesu, locoburgemeester van de gemeente Bergen, was ook naar de Schoolse Duinen gekomen. Hij opende onze dag met een leuke toespraak, we konden van start! Eerst de algemene ledenvergadering. Een verslag van de secretaris en de penningmeester en Mieke Wit adviseerde namens de kascommissie aan de ledenvergadering om decharge te verlenen en de jaarrekening daarmee goed te keuren. Fijn! We werden er door de ledenvergadering op gewezen dat we jaarlijks een nieuw lid van de kascommissie moeten benoemen. Dat blijft Mieke Wit en daarbij schuift Ad Deutekom aan. Een dank was er direct voor Cees Sintenie, die deze taak samen met Mieke op zich had genomen.

We sloten de algemene ledenvergadering af met het openen van onze spiksplinternieuwe webshop! Een webwinkel voor babsen, uniek in Nederland!! Bovendien kreeg ieder aanwezig lid nu al het goodiebag-cadeautje uitgereikt, namelijk een geweldige paraplu. Stormvast, wit en bedrukt met de tekst “Love is in the air” en “Matrimonium”.  Deze werd enorm enthousiast ontvangen! Ook de kledinghoezen voor toga’s vonden direct gretig aftrek. De webshop is uiteraard te bereiken via onze site of via deze link: Matrimonium Webshop.

3E4T8245Ondanks dat het nog wat spetterde konden we nu rustig naar buiten, we waren tenslotte allemaal gewapend met een paraplu! Twee vrijwilligers van Natuurmonumenten namen ons mee de duinen in en we hadden zo een leuke wandeling! Lekker even buiten en het weer werd steeds beter. Tijd voor een groepsfoto! De gemeente Bergen had een fotograaf gevraagd deze voor ons te maken.

IMG_0213Het werd tijd om in de bus te stappen, die ons naar Huize Glory bracht in Bergen aan Zee. Via een korte rondrit door Bergen langs diverse trouwlocaties en een leuke chauffeur die als gids veel wist te vertellen, kwamen we in de prachtige villa Huize Glory aan, waar een overheerlijke lunch voor ons klaar stond. Inmiddels was het zonnetje helemaal doorgebroken en we besloten in het thema van de dag te blijven (de gewone buiten babs) en we startten de speakerscorner buiten op het terras. Na drie sprekers verhuisden we voor koffie en de overige sprekers naar binnen. Daar was ook Ronja van RTV-NH even aangeschoven om aandacht te vragen voor het programma De Zoen van RTV-NH. Wie nog bruidsparen heeft die hieraan mee zouden willen werken, graag even contact opnemen! Op de homepage van deze site vind je alle gegevens.

De laatste spreker, Mirjam Storm, bracht een nieuw idee in. Ze had een hart, dat ze wilde uitreiken aan iemand die veel voor de trouwbrache/trouwambtenaren doet. Als een compliment, een hart onder de riem. De bedoeling is dat daarna moet het hart wordt doorgegeven aan een collega die dit hart dubbel en dwars verdiend. Andréa mocht als eerste het hart in ontvangst nemen! Volgend jaar tijdens de babsendag wordt het hart doorgegeven, zij heeft nu het hart van Matrimonium een jaar in bewaring!

Er volgt nog een verslag van deze speakerscorner, waarin alle discussies terug te lezen zijn.

IMG_0244Op naar de laatste locatie van die dag, de Slotkapel in Egmond aan den Hoef. Een prachtig kapelletje dat ook als trouwlocatie in gebruik is. We kregen een uitleg en werden verwend met hapjes en drankjes. Hier sloten we de dag af en maakten we de winnaar van de fotowedstrijd bekend. Hiervoor was tijdens de dag door alle deelnemers gestemd, het bestuur had de laatste stem, maar sloot volledig aan bij de uitslag die uit de “stembus” gekomen was. De eerste prijs was voor de foto van Ike van de Pol die midden in het veld achter een berg hoopbalen een huwelijk voltrekt. Een eervolle vermelding was voor de foto van Mieke Wit en Janita van den Berg. Beiden hadden weer en wind doorstaan om aan de wens van het bruidspaar om buiten te trouwen tegemoet te komen. Top!

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag! En, we kunnen alweer vooruit kijken naar een nieuwe! Voor 2015 is namelijk de locatie van de babsendag al bekend! Dit wordt de gemeente Edam-Volendam, op 8 oktober 2015. Zet hem in je agenda!

 

Geef een antwoord