Trouwen in de kerk

Het is echt een schitterende herfstdag de 10e oktober. Wat een mazzel voor het bruidspaar dat ik vandaag mag trouwen in de Dorpskerk van Leusden. Een bijzondere voltrekking, want op verzoek van het bruidspaar is het burgerlijk en kerkelijk deel met elkaar verweven. We hadden een ceremonie bedacht waarbij de ene naadloos overging in de andere. De dominee van dienst opende met een welkom en er werd een lied gezongen. Daarna nam ik het over voor een persoonlijke toespraak en de voltrekking. Toen kreeg de dominee het woord weer. Ze waren nu immers getrouwd! Pas aan het einde van de ceremonie tekenden we de aktes en sloten we af. Op deze manier heb ik geprobeerd de grenzen te vinden tot hoever ik het bruidspaar tegemoet kon komen. En ik moet zegen, het was een speciale ceremonie!

Geef een antwoord