Trouwceremonie in Spanje

Via een weddingplanner, mocht ik een trouwceremonie doen aan het strand in het Spaanse Denia. Het ging om een echtpaar met twee kinderen van zestien en acht jaar. Ze wilden elkaar graag het Jawoord geven aan het strand van Denia (is een uurtje rijden bij Valencia vandaan) en het moest een kleine plechtigheid worden. Ik vond het best wel spannend, bij huwelijken en trouwceremonies heb ik meestal grote gezelschappen en dit was echt klein en intiem.
Lex de fotograaf en ik haalden het bruidspaar op in hun appartement. De bruid zat in de ene slaapkamer te wachten en de bruidegom in de slaapkamer er tegenover. Toen zij elkaar zagen, in de mooie kleding, was dat een prachtig en emotioneel moment. En daar stonden we dan, op een stil plekje aan het strand van Denia in Spanje. Ik had het heel erg warm in mijn toga, maar op het moment dat ik aan de ceremonie begon, voelde ik daar helemaal niets meer van.
Bruid en bruidegom waren al 11 jaar samen en dit Jawoord was de bekroning op hun relatie. Ze hebben de door mij gemaakte Wedding Vows daar uitgesproken naar elkaar toe, met op de achtergrond het ruisen van de zee. Onder een strakblauwe hemel zeiden ze JA tegen elkaar en ook hun kinderen hebben toestemming gegeven voor het Jawoord werd uitgesproken. Het was prachtig om te zien, hoeveel deze twee mensen om elkaar geven. Na het Jawoord liepen we over het lange pad terug naar het strandpaviljoen, waar het voltallige personeel begon te zingen en te klappen. Wij waren met ons kleine gezelschap de attractie van de dag. Het bruidspaar en hun zonen waren het stralend middelpunt. Spontaan ging de muzikant van het strandpaviljoen de bruiloftsmars spelen op zijn keyboard en ineens kwamen er van alle kanten allerlei mensen feliciteren. Veel mensen wilden ook nog even met het bruidspaar op de foto. Zo waren ze ineens het meest gefotografeerde bruidspaar van die dag. We hebben met elkaar een toast uitgebracht op een fijn stel, dat zojuist JA had gezegd tegen een gezamenlijke toekomst. Zij beloofden dat zij elkaar zouden behoeden voor de eenzaamheid. Om twaalf uur ’s nachts kwam er een lieve reactie binnen op mijn mobiele telefoon met daarin bedankjes dat de fotograaf en ik hun een geweldige dag hebben bezorgd. Het genoegen was geheel aan onze kant. Natuurlijk is het overal en altijd leuk om waar ter wereld het Jawoord te mogen vragen. Of dat nu in het stadhuis, het gemeentehuis is of in het bos, op een kasteel of in een achtertuin. Ik ben rijk met deze mooie en fijne baan die voelt als een hobby. En natuurlijk hoop ik dat ik nog veel meer mensen een prachtig TROUWmoment mag verzorgen.
Ria Kuipers-Andrea

Geef een antwoord