Speakerscorner

SPEAKERSCORNER, BABSENDAG 2014

In de zon op het terras van Landhuis Glory zijn we gestart met de ‘Speakerscorner’.

Nadat Karin nauwgezet de spelregels had toegelicht ging zij van start met de 1e stelling:

 

Stelling 1: Voor het bruidspaar doen we alles

De reacties hierop waren positief.

Marielle Jongmans was vóór; Als babs faciliteer je in de wens van het bruidspaar, de klant is koning. Belangrijk is dat het bruidspaar de wens kan onderbouwen.

Vanuit Hollandse Kroon werd hierop aangesloten met de tekst: We moeten ons realiseren dat we daar staan als babs namens de gemeente, leuke dingen doen we graag…

 

Stelling 2: Hoe ga je om met de wens van het bruidspaar om buiten te trouwen, wanneer het stroomt van de regen?

Lidy Kortenhoef deelde een ervaring;

Het bruidspaar wilde graag buiten trouwen, en zou zorgen voor een tent, in geval van regen. Op de trouwdag regende het, er was echter geen tent. Babs Lidy, doet verschillende suggesties om de ceremonie met 125 gasten ‘droog’ te laten plaatsvinden, het bruidspaar houdt echter vast aan de wens om buiten te trouwen. Uiteindelijk is het huwelijk buiten voltrokken, met zowel de babs als het bruidspaar onder een grote parasol.

Reacties:

Thea uit Bergen benoemde dat er een verordening is in de gemeente die zegt, dat er een binnenlocatie moet zijn bij de buitenlocatie en het huwelijk bij stromende regen dus binnen plaatsvindt.

Brigitte uit Diemen verwoordt: Als er geen tent is, dan gaan we naar binnen!

Andrea stelt de wens van het bruidspaar centraal, mits de akte droog blijft.

De tip van Marielle: Indien het huwelijk buiten in de regen wordt voltrokken is het verstandig, de gasten te informeren dat het de uitdrukkelijke wens van het bruidspaar betreft.

 

Stelling 3: Buiten trouwen; waar ligt de grens?

Betty Bracht vertelde een zeer vermakelijke ervaring over buiten trouwen, waarbij oma met de tractor het strand opgereden moest worden, er een hoed werd meegenomen door de wind, en andere ongemakken plaatsvonden wegens de slechte weersomstandigheden.

Reacties waren over het algemeen dat de wens van het bruidspaar voorop staat, en dat de klant koning is.

Bart vulde aan, dat de omstandigheden afleiden. Dit was overigens aanleiding om de Speakerscorner binnen te vervolgen..

Stelling 4: De babs komt niet als de parkeerplaats meer dan 10 minuten lopen is vanaf de plaats van de huwelijksvoltrekking

Karin had deze stelling ingebracht, vanwege een ervaring van een huwelijk in het duingebied, waarbij zij 40 minuten moest lopen naar een duintop voor een huwelijk van de gemeente. Deze ervaring maakte haar bewust, dat ze grenzen wil stellen aan de afstand/ klimtocht naar de trouwlocatie.

Reacties:

Het is lastig om grenzen te stellen, echter een strandhuwelijk voltrekken op een zomerdag waarbij alle parkeerplaatsen vol zijn, en er geen plekje te vinden is voor de auto, is uiterst onplezierig.

Een goede tip van Gerdie uit Soest: ik maak kenbaar dat mijn enige wens is, dat er een gereserveerde parkeerplaats is voor de babs bij de trouwlocatie

 

Stelling 5: Als ambtenaar heb je ook wel eens momenten van metaalmoeheid

De stelling werd in gebracht door Bart van Galen, ‘slapende babs…’

De reacties varieerden;

Er was herkenning; ‘O, weer een gesprek, weer een huwelijk, en een collega die daadwerkelijk besloten heeft te stoppen met het voltrekken van huwelijken vanwege de metaalmoeheid.

En er was ook ontkenning:

Georgette: Het voorbereiden en voltrekken van een huwelijk geeft positieve energie

Hans is benoemd van zijn 75 tot zijn 80e jaar en vindt dat fantastisch

 

Naast de stellingen waren er ook 2 sprekers met een goed verhaal, zonder een hieraan gekoppelde stelling;

 

Collega Appelman las voor uit ’40 jaar huwelijk’, een vermakelijk verhaal!

Mirjam Storm introduceerde een wisselbokaal in de vorm van een ‘letterbak-hart’.

Idee hierachter is dat het mooi is om elkaar vaker complimenten te geven. De collega die iets bijzonders doet of gedaan heeft, maakt kans op een jaar lang de bokaal in huis.

De wisseldag van de bokaal is de babsendag.

 

Andrea Schipper, onze voorzitter, heeft als eerste de bokaal van Mirjam in ontvangst mogen nemen. Het hart is haar toegekend als compliment en waardering voor het feit dat zij met veel energie en passie, Matriominum heeft opgericht.

Geef een antwoord