Kosteloos trouwen aangepakt?

Via het LOT is al een voorstel gemaakt om het kosteloos trouwen aan banden te leggen. Dit is via Job Cohen naar de VNG gegaan. De NVVB is een stapje verder en brengt nu een advies uit aan de minister om een inkomenstoets mogelijk te maken. Volgens de minister is dit niet mogelijk omdat de Gemeentewet daar geen ruimte voor maakt. Daar zijn in 2012 kamervragen over gesteld. Zie hier het nieuwsitem van de NOS op donderdag 16 oktober. Het item start bij 7:48.

Overigens kwam vanuit het LOT direct een mail. Er werd verondersteld dat dit was naar aanleiding van hun/ons voorstel. Het gaat echter niet om de VNG, maar de NVVB. Ik heb ze het volgende terug gemaild, op eigen titel overigens. Ik wil graag jullie allemaal mee laten discusseren! Reageer!!

Dag allemaal.

De NVVB zal (denk ik zomaar) de eer naar zich toe willen trekken, dat niet de babsen, maar zij de aanzet gegeven hebben. Ik weet dat de NVVB de babsenverenigingen niks vinden, dat was de reden waarom in de burgerzaken & recht ineens niets meer gepubliceerd werd van de artikelen die we schreven. De NVVB was vroeger een vereniging voor ambtenaren van de burgerlijke stand. Ze vinden dat met onze verenigingen de geschiedenis herhaalt.

Hoe dan ook, linksom of rechtsom, het gaat erom dat hetzelfde eindresultaat bereikt wordt. NVVB wil een kosteloze ceremonie voor hen die het niet kunnen betalen en een goedkope ceremonie voor hen die niks willen. Dit speelt al zeker 3 jaar. En vooral met die laatste insteek zijn de ZZP-babsen spekkoper. Sorry. Ik probeer het allemaal maar zo te zien zoals het is en mezelf als babs niet rijk te rekenen. 

Groet, Andrea

 

Geef een antwoord