img 06 4699 5373
img jaikwil@matrimonium.nl
img Hoofdweg 336 HS 1056 DB Amsterdam
  • Follow us:
  • LinkedIn

Vereniging voor Trouwambtenaren

De trouwdag is een bijzondere dag voor ieder bruidspaar waarin de trouwambtenaar een belangrijke rol vervult. De trouwambtenaar toont professionaliteit in de betrokkenheid die wordt getoond en in de zorgvuldigheid van handelingen tijdens de ceremonie. De ambtenaar van de burgerlijke stand of de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand is voor ieder bruidspaar een belangrijke functionaris die mede het succes van de dag bepaalt. De vereniging voor Trouwambtenaren heeft tot doel het in stand houden en verbeteren van de professionaliteit, vakkundigheid van de trouwambtenaar en het opzetten van een netwerk om informatie te delen. Tegenwoordig  worden in verschillende gemeentes op verzoek willekeurige personen benoemd om een huwelijk te voltrekken. Het belangrijkste is natuurlijk de wens van het bruidspaar, maar toch wordt steeds vaker na zo’n huwelijksvoltrekking opgemerkt dat de “officiële trouwambtenaar” wordt gemist. Trouwambtenaren houden van hun vak en zetten zich voor de volle 100% in om de huwelijksceremonie extra bijzonder te maken. Het voltrekken van een huwelijk wordt enerzijds bepaald wordt door de wensen van het bruidspaar en anderzijds door de creativiteit van de trouwambtenaar. De huwelijksvoltrekking beweegt ook mee met trends en nieuwe inzichten en dat alles natuurlijk binnen de grenzen die de wet stelt. 

Voor deze ontwikkelingen is de vereniging van Trouwambtenaren opgericht. Een vereniging voor het delen van ervaringen en het opdoen van nieuwe inzichten en vaardigheden. Voor Absen en Babsen. De vereniging van Trouwambtenaren organiseert jaarlijks een (b)absendag. Er is een interactieve website met een forum om met elkaar in discussie te kunnen gaan en informatie te delen, de mogelijkheid te creëren om via onze vereniging tegen een gereduceerd tarief trainingen te volgen , best practises te delen of eens bij elkaar tijdens een huwelijksvoltrekken te komen kijken. Vier keer per jaar verschijnt er een nieuwsbrief.
Het lidmaatschap van de vereniging van Trouwambtenaren geeft Absen en Babsen een kwaliteitstempel. Het verdiept en vergroot de professie van het vak trouwambtenaar. Het lidmaatschap van de vereniging is uitsluitend toegankelijk voor kandidaten die een kopie van de geldige benoeming van de gemeente kunnen overleggen of van een beëdiging van de rechtbank.

Matrimonium was in eerste instantie opgericht voor trouwambtenaren in Noord-Holland. Inmiddels mogen alle trouwambtenaren lid worden, maar onze activiteiten organiseren we uitsluitend in Noord-Holland.

Matrimonium_Logo_Klein